04 november 2010

Over de oorsprong van Beuks winterkilo's

Ingrediënten
1 ui
50 gram boter
500 gram zuurkool
1 dl vleesbouillon
1 dl niet te droge witte wijn
4 braadworsten van 100 gram
1 stokbrood
6 blikjes bier

Bereidingswijze
Bereiden: Pel en snipper de ui. Smelt 25 g boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui. Voeg de bouillon en de wijn toe. Prik de braad-worsten hier en daar in en leg ze op de zuurkool. Smoor de zuurkool afgedekt in ca 30 minuten zachtjes gaar. Neem na ca. 15 minuten de braadworsten uit de pan. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten rondom bruin. Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd ze open. Verdeel de zuurkool over het stokbrood en leg de braadworsten erop. Heerlijk met een koel blikje pils.

1 opmerking:

Beukfree zei

Ik vroeg me al af wanneer deze foto tegen me gebruikt zou gaan worden. Toch een typisch gevalletje van pieken op de Stelvio.